Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας στο Ηράκλειο, οι τρεις κτηνοτρόφοι – αδέρφια, ηλικίας 51, 49 και 46 ετών – σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για επεισόδιο με αφορμή κτηματικές διαφορές που, όπως έγραψε το Cretalive, σημειώθηκε σε αγροτική τοποθεσία στα Καστελλιανά του Δημου Μινώα.

Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία έκαναν 3 μέλη άλλης οικογένειας κτηνοτρόφων, επίσης αδέρφια, οι οποίοι ανέφεραν ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής δέχτηκαν από αυτούς απειλές ενώ έγινε και χρήση πολεμικού όπλου σε βάρος τους. Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του 51χρονου, ο οποίος και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Ενώπιον της ανακρίτριας εμφανίστηκαν και τα δύο αδέρφια του, προκειμένου να απολογηθούν επίσης.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Featured Image

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, τις ημέρες που μεσολάβησαν επήλθε σασμός μεταξύ των δύο οικογενειών, μέσω τρίτων ψυχραιμότερων.

Στην απολογία τους οι τρεις υποστήριξαν ότι ναι μεν υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός αλλά όχι επεισόδιο στην ένταση που καταγγέλθηκε. Είπαν ακόμα ότι δόθηκαν εξηγήσεις εκατέρωθεν.

Εκ μέρους των 3 κατηγορουμένων, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε την ικανοποίησή του για την ποινική μεταχείριση των εντολέων του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποδιδόμενη κατηγορία από κακούργημα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Featured Image