Νέο περιστατικό κακοποίησης και εκμετάλλευσης ζώων ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με θύματα δυο παπαγάλους στην Χαλκιδική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν οι Αρχές μετέβησαν σε περιοχή στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που είχε στην κατοχή του δύο παπαγάλους, τους οποίους έβγαζε φωτογραφίες με περαστικούς που ενδιαφερόταν, χρεώνοντάς τους 10 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης των παπαγάλων Makwaw είχε φροντίσει να κόψει τα φτερά τους, ώστε τα πουλιά να μην μπορούν να πετάξουν και να φύγουν μακριά.

Η καταγγελία έγινε από δημότη της περιοχής που είδε το περιστατικό και το ανέφερε στις Αρχές. Τέλος, του επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και του αφαίρεσαν τους παπαγάλους.

Η ανάρτηση του Animal Rescue and Defense Squad για το περιστατικό στην Χαλκιδική:
«Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρείας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, το Δήμος Κασσάνδρας.

Featured Image

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 €.

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία».

Πηγή: iefimerida.gr

Featured Image