Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι επιτήδειοι κλέβουν ελαιόλαδο από τάφους σε νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης με τα περιστατικά να είναι πλέον καθημερινά.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στην τιμή του παρθένου ελαιόλαδου έχουν προκαλέσει παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες δεν έχουν σταματημό.

Οι αυξήσεις στον «υγρό χρυσό» έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους ανθρώπους να κουβαλούν λάδι πάνω τους αντί να το αποθηκεύουν σε ντουλάπια πάνω από τα μνήματα όπως συνηθιζόταν.

Ο Γιώργος Αβαρλής, δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε στο OPEN ότι τον τελευταίο καιρό στα μεγαλύτερα κοιμητήρια της πόλης κλέβουν καθημερινά μπουκαλάκια με λάδι.

Μάλιστα υπάρχουν άτομα που πλέον αγοράζουν παραφινέλαιο γιατί δεν αντέχει το πορτοφόλι τους αλλά και η υπομονή τους κάτι άλλο.

Κλοπές λαδιού από τα νεκροταφεία της Πάτρας

Οι κλοπές λαδιού από τα νεκροταφεία της Πάτρας δεν είναι… τωρινό φαινόμενο! Συνέβαινε και στο παρελθόν! Μόνο που τώρα και ελέω… ανατιμήσεων, παρατηρείται συχνότερα. Ετσι οι πολίτες δεν αφήνουν πλέον ούτε εκείνο το μικρό μπουκαλάκι με λάδι που συνήθιζαν δίπλα στον τάφο.

Συγγενείς κεκοιμημένων που βρίσκονται καθημερινά στα νεκροταφεία της Πάτρας, βλέπουν πως πλέον οι χρήστες δεν αφήνουν το μπουκαλάκι με το λάδι πίσω…!

Featured Image

Σημειώνεται πως στους περισσότερους τάφους, υπάρχει ένας μικρός χώρος για να αφήσει κάποιος μέχρι την επόμενη φορά, ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο για το καντήλι, καρβουνάκια με λιβάνι και σπίρτα.

Πλέον το μπουκαλάκι το παίρνουν μαζί τους οι πολίτες, καθώς πως στην επόμενη επίσκεψη τους στο νεκροταφείο δεν θα το βρουν εκεί.

Κλέβουν το λάδι από τους τάφους στα κοιμητήρια της Κρήτης

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν προφορικές καταγγελίες από πολίτες που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, για κλοπές ελαιόλαδου, με το οποίο σύμφωνα με το έθιμο, οι πιστοί άναβαν τα καντήλια των αγαπημένων τους προσώπων, που έφυγαν από τη ζωή, για 40 μέρες από την ταφή τους.

Κλοπές μπουκαλιών λαδιού και στα νεκροταφεία της Αθήνα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες το πρωί οι συγγενείς νεκρών σε νεκροταφείο στην Αθήνα. Σχεδόν από όλους τους τάφους έλειπαν… τα μπουκαλάκια με το λάδι. Η έφοδος των κλεφτών έγινε προφανώς νυχτερινές ώρες και κατάφεραν να κλέψουν σχεδόν όλα τα μπουκάλια. Κάποιοι συγγενείς φρόντιζαν να παίρνουν το λάδι σπίτι τους (αφού άναβαν το καντήλι) οι περισσότεροι όμως το είχαν τοποθετήσει στις ειδικές προθήκες που έχουν οι τάφοι.

Κλοπές μπουκαλιών λαδιού είχαν παρατηρηθεί και σε άλλα νεκροταφεία και μάλιστα έχουν ενταθεί από την στιγμή που το λάδι πλέον πωλείται… πανάκριβο!

Πηγή: kanalakinews.gr

Featured Image