Αποθηκεύει καλαμπόκια ο ΘΕΣγη, στα 22 λεπτά η τιμή για κτηνοτρόφους που αγοράζουν από αγρότες.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Καλφούντζο, του ΘΕΣγη ο θερισμός έχει αρχίσει και στη Λάρισα, όπου σπάρθηκαν φέτος λιγότερα στρέμματα λόγω Daniel.

Όπως ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός, το γεωπονικό τμήμα του ΘΕΣγη, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο πωλήσεων κ. Τσαγγάρη Κωνσταντίνο, τηλ: 6942522353.

“Φέτος το βασικό χαρακτηριστικό της χρονιάς είναι η μείωση των αποδόσεων από 30% κι άνω. Εμείς αποθηκεύουμε καλαμπόκι, αλλά τιμή δεν έχουμε ακόμα. Αυτό θα γίνει αργότερα. Εκτιμώ θα είναι καλύτερες οι συνθήκες στο εμπόριο λόγω και των πολλών προβλημάτων ποιότητας στο προϊόν του εξωτερικού”, τονίζει το έμπειρο στέλεχος.

Featured Image

Κατά τα λοιπά η τιμή που παίζει γενικά στην αγορά είναι γύρω στα 21 λεπτά, αν και υπάρχουν και ζώνες, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα, με ακόμα υψηλότερες τιμές παραγωγού.

Για συμφωνίες κτηνοτρόφων απευθείας με αγρότες, η τιμή είναι στα 22 λεπτά στις πλείστες των περιπτώσεων.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς αναμένουν άνοδο στις τιμές λόγω των μειωμένων αποδόσεων γενικά στην ΕΕ και όχι μόνο, αλλά και λόγω των προβλημάτων ποιότητας στο προϊόν το Βαλκανικό, λόγω ξηρασίας.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image