Άμεση αντίδραση της Εθνικής ΔΟΕΠΕΛ σχετικά με το άρθρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” για το ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”/PDO “Elia Kalamatas”.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (Εθνική ΔΟΕΠΕΛ) που εκπροσωπεί δια των μελών του τριτογενούς τομέα (διακίνηση/εξαγωγές) του κλάδου των επιτραπέζιων ελιών το 96% των εξαγωγών της χώρας:

Δηλώνουμε, ότι το άρθρο σ ε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ με τίτλο «Παγκόσμια κατοχύρωση για την “Ελιά Καλαμάτας” ΠΟΠ» του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας”, είναι ανακριβές και δημιουργεί υποψίες την χρονική στιγμή της δημοσίευσης του , ιδιαίτερα σ ε ότι αφορά στην έκφραση που επακριβώς αναγράφεται ω ς εξής “…σε πείσμα όσων επιχειρούν με κάθε μέσο την κατάργηση/καταστρατήγηση …” αναφερόμενο στην ΠΟΠ “ Ελιά Καλαμάτας ”/PDO “Elia Kalamatas”.

Featured Image

Είναι σαφές, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, ότι ουδείς αντιμάχεται ή προσπαθεί ν α καταργήσει/καταστρατηγήσει τ ο προϊόν ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”/PDO “Elia Kalamatas”. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, η Aπόφαση 1773/251445/2.9.2022 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποκαλούμενη και “Απόφαση Γεωργαντά” , η οποία έλυσε τον γόρδιο δεσμό της κατοχύρωσης των εξαγωγών του 99,7% των εξαγόμενων ελληνικών επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας “Καλαμών/Καλαμάτα” της χώρας (80.000+ τόνοι), αυξάνοντας τ ο εθνικό προϊόν κατά 250+ εκατ. ευρώ, δεν εμποδίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τ η διακίνηση και τις εξαγωγές του προϊόντος με την εμπορική ονομασία “ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”/“PDO Elia Kalamatas”.

Ολόκληρη η απάντηση της ΔΟΕΠΕΛ

2024.3.12_ΑΝΤΙΔΡ.ΣΕ ΑΡΘΡΟ_ΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Featured Image