Δηλώσεις σε πολυτεμαχισμένα χωράφια και χωρίς ΑΤΑΚ δέχεται το ΟΣΔΕ, κίνδυνος σε περίπτωση ελέγχου.

Ελληνική “εφεύρεση” το ΑΤΑΚ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, αλλά αυτό παραμένει.

Όπως καταγγέλλουν αγρότες, οι δηλώσεις τους και τα χαρτιά που τους ζητούν από τα ΚΥΔ, σκοντάφτουν στον πολυτεμαχισμένο κλήρο και φυσικά την ελληνική γραφειοκρατία. Ωστόσο, το σύστημα φέρεται να δέχεται και δηλώσεις πολυτεμαχισμένων χωραφιών χωρίς ΑΤΑΚ, πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο αν γίνει έλεγχος στον παραγωγό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί μιλώντας στο Agronewsbomb “αυτοί που εφηύραν την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις και ειδικά σε ένα τεχνολογικά αναλφάβητο και ανοργάνωτο κράτος, όπως η Ελλάδα, ουδεμία σχέση με την παραγωγή έχουν. Με το γράμμα του νόμου υποχρεούμαστε να προσκομίζουμε ΑΤΑΚ για όλα τα ιδιόκτητα, κάτι που δεν είναι πρόβλημα. Στα ενοικιαζόμενα όμως υπάρχει θέμα με τις εκτάσεις άνω των 40 στρεμμάτων, καθώς μπορεί να ανήκουν σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει άκρη ο παραγωγός που νοικιάζει το χωράφι από έναν και να χάνει την επιδότηση”.

Featured Image

Όπως λέει στο Agronewsbomb ένας έμπειρος μελετητής από τη βόρεια Ελλάδα, το ΑΤΑΚ και η υποχρεωτική του αναγραφή αποτελεί καθαρά ελληνική… εφεύρεση και δεν το επέβαλε καμιά… Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει πάντως το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, αυτή τη στιγμή το σύστημα δέχεται δηλώσεις ΟΣΔΕ ακόμα και χωρίς ΑΤΑΚ σε πολυτεμαχισμένα ενοικιαζόμενα χωράφια, όμως αν γίνει έλεγχος η έκταση θα κοπεί, θα χαθεί η επιδότηση και υπάρχουν και ποινές. Για εκτάσεις άνω των 40 στρεμμάτων, αποτελούμενες από 1 κομμάτι γης ή περισσότερα, θα υπάρξει έλεγχος σίγουρα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image