Έχει προχωρήσει η προκαταβολή της αποζημίωσης για 800 περίπου επιχειρήσεις που επλήγησαν στη Θεσσαλία που αποτελούν το 20% περίπου των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί για κρατική αρωγή και ο στόχος είναι νωρίτερα από τοπ Πάσχα να αποζημιωθούν και οι υπόλοιπες ανέφερε μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ακόμη πως μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στη Θεσσαλία για αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων για οικοσκευή και πρώτη αρωγή σε σπίτια και επιχειρήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση και μαζί με τη συνδρομή στην αυτοδιοίκηση σε δήμους και περιφέρεια το ποσό αυτό ανέρχεται στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις αποζημιώσεις στο έγγειο κεφάλαιο των αγροτών η κυβέρνηση έχει ζητήσει και αναμένει τη σχετική έγκριση από την Κομισιόν και το απόγευμα επρόκειτο να υπάρξει μια σύσκεψη του ιδίου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη ώστε να καθοριστεί το ύψος αυτών των αποζημιώσεων σε ό, τι αφορά π.χ. τα δέντρα που βρίσκονται κάτω από το νερό στην περιοχή της Κάρλας.

Featured Image

Σε ό, τι αφορά τέλος τη ρύθμιση για το διετές πάγωμα των υποχρεώσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στη συνέχεια τον άτοκο διακανονισμό των χρεών προς τους σε βάθος πενταετίας, αυτό πρόκειται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών με τροπολογία που θα κατατεθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκυλακάκη.

Οι πάροχοι ωστόσο έχουν ενημερωθεί και είναι απαράδεκτο οι εισπρακτικές εταιρείες να συνεχίζουν την όχληση προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, κατέληξε.

Featured Image