Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου οδηγήθηκε χθες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι διεμήνυσαν από το κέντρο της ηλειακής πρωτεύσας ότι τα περίφημα αγροτοδικεία δεν τους πτοούν και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο αύριο.

Οι αγρότες που βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα που φέρονται να σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για τις κινητοποιήσεις του 2022. Και αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη δικαστική περιπέτεια του προέδρου της Ομοσπονδίας Θανάση Βομπίρη, καθώς το Φεβρουάριο μαζί με άλλους αγρότες βρέθηκαν ξανά για το ίδιο θέμα ενώπιον τότε του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο Θανάσης Βομπίρης σημείωσε: «Έχουμε συνηθίσει να είμαστε έξω από τα δικαστήρια γιατί οι κυβερνήσεις μας αναγκάζουν να βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε την διαβίωσή μας, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν την αστυνομία, μας κάνουν μηνύσεις και μας κουβαλάνε στα δικαστήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Βομπίρης ενώ σημείωσε «Τρομοκρατούν τον κόσμο παίρνοντας συνέχεια τηλέφωνα για το ποιοι ήταν οι άγνωστοι «δράστες». Μας χαρακτηρίζουν «δράστες», ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Δεν μας πτοούν αυτά. Ας μας δικάσουν, ας κάνουν ότι θέλουν. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο διεκδίκησης. Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βγήκε στους δρόμους γιατί πλήττεται από την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική της Ε.Ε. Το φωνάζουμε χρόνια, γι αυτό ερήμωσε η ύπαιθρος και τα χωριά».

Εστιάζοντας στην υπόθεση ο κ. Βομπίρης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ για τις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη του 2020, που είχαμε κλείσει συμβολικά την Εθνική Οδό στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Αυτό είναι το αδίκημά μας. Ήταν χρονιά, που πολλά προϊόντα είχαν τιμή πολύ κάτω από το κόστος, όπως η σταφίδα που είχε φτάσει στο 90 λεπτά. Διεκδικούσαμε αναπλήρωση του εισοδήματος, καθώς και τα υπόλοιπα θέματα που βάζουμε συνέχεια και υπάρχουν σήμερα πιο έντονα. Δεν έχει λυθεί τίποτα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Featured Image

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος υποστήριξε: «Για άλλη μία φορά οι αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια γιατί έκαναν το αυτονόητο. Να διεκδικήσουν το δίκιο τους, το δικαίωμα στη ζωή και στην επιβίωση και να προσφέρουν στον Έλληνα φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, ώστε να μην γίνεται η εκμετάλλευση που υπάρχει από τους μεσάζοντες στους παραγωγούς και στους καταναλωτές. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα στην πλειοψηφία τους το θυμούνται όταν πλησιάζουν οι εκλογές. Μόλις περάσουν οι εκλογές, σχεδόν από κοινού σέρνουν τους αγωνιζόμενους στα δικαστήρια πολιτικοποιώντας τους αγώνες. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τόσα χρόνια πως αυτό ισχυροποιεί τις εστίες αντίδρασης και αντίστασης του λαού και θα το βρουν στην πορεία μπροστά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε. Δε μας πτοούν. Περιμένουμε να έρθουν καινούργιες ανακρίσεις και προανακρίσεις για τις φετινές κινητοποιήσεις και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε δουλειά κι εμείς κι αυτοί».

Αξίζει να ειπωθεί πως η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε και πρόκειται να εκδικαστεί στις 23 Ιουνίου 2025.

Πηγή: Πατρίς

Featured Image