Παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ, στην Τρίπολη, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι διοικήσεων αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Μεσσηνίας.

Συγχρόνως, παρέδωσαν στον προϊστάμενο ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της Μεσσηνίας.

Την κινητοποίηση στήριξε και η Ομοσπονδία των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Μεσσηνίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση μια και οι καύσωνες και η ανομβρία, όπως υποστηρίζουν, έχουν πλήξει σοβαρά τον καρπό της ελιάς και παράλληλα εκφράζουν φόβους ότι θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Featured Image

Ζητούν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν γρήγορα εκτιμήσεις και να δοθούν ικανές αποζημιώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, καλούν την τοπική ΔΑΟΚ, αλλά και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς της Μεσσηνίας, να κινητοποιηθούν, άμεσα και να ενισχύσουν τα αιτήματά τους.

“Τα δένδρα είναι σαν να έχει περάσει φωτιά. Είναι, είτε χωρίς καρπό, είτε ξερά. Έχει μείνει μόνο το κουκούτσι στην ελιά, με μια φλούδα από πάνω. Η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία και οι παραγωγοί, φέτος, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα. Πρέπει να αποζημιωθούμε. Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Έχουμε στείλει επιστολές, σχεδόν παντού και έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση, θα επανέλθουμε με πιο δυναμικό τρόπο. Θέλουμε σεβασμό. Τώρα αναπλήρωση του εισοδήματος, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, οι πραγματικοί αγρότες να παίρνουν τις επιδοτήσεις, γρήγορη καταβολή των επιδοτήσεων, δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ, μείωση κόστους παραγωγής“, είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών της Μεσσηνίας.

Πηγή: ertnews.gr

Featured Image