Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες Αρχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πανώλης των αιγοπροβάτων σε μονάδες της περιοχής.

Ειδικότερα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νωρίτερα σήμερα, στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένες εστίες. Στο Αγρίνιο μάλιστα θα στήνεται κέντρο επιχειρήσεων, ενώ σπεύδουν κτηνίατροι και γεωτεχνικοί από όλη την χώρα, την στιγμή που συντονίζονται ενέργειες για ιχνηλατήσεις και διαχείριση της κατάστασης.

Είναι αντιληπτό ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών και των οδηγιών των αρμοδίων από τους κτηνοτρόφους, ώστε να εκριζωθεί το δυνατόν αμεσότερο η όποια εστία πανώλης υφίσταται. Ωστόσο ορισμένοι δεν δείχνουν την δέουσα αντίληψη των συνθηκών.

Έχει παρατηρηθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και από αρκετούς κτηνιάτρους ότι επαγγελματίες της εστίασης και κτηνοτρόφοι της περιοχής στα κοινωνικά δίκτυα… «διαφημίζουν» ότι σφάζουν και ψήνουν αρνιά ενόψει Δεκαπενταύγουστου, την στιγμή που τα σφαγεία της περιοχής έχουν κλείσει ένεκα της πανώλης!

Featured Image

Οι αρμόδιοι κυριολεκτικά «τραβάνε τα μαλλιά» τους, όπως πληροφορείται το AgrinioPress και ασφαλώς θεωρείται αδιανόητο να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.

Πλην των όποιων παραμέτρων που αφορούν καθαρά την δημόσια υγεία, εξάλλου, προβλέπεται από την νομοθεσία πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους προχωρούν σε σφαγές εν μέσω τέτοιων συνθηκών…

Πηγή: agriniopress.gr

Featured Image