Οι αγρότες πραγματοποίησαν σήμερα (10/3) μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και συλλαλητήριο στη Λάρισα, τιμώντας έτσι συμβολικά αλλά και μαζικά το Κιλελέρ και τη θυσία των κολίγων, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον χώρο του μνημείου συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπείες αγροτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας από όπου απέστειλαν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι αγώνες του θα συνεχιστούν έως ότου δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κεντρικό ζήτημα αποτελεί ενίσχυση του κλάδου στην περιοχή της Θεσσαλίας, που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή μετά τις πλημμύρες.

Αγρότες: «Δίπλα μας βρίσκονται ακόμη χιλιάδες στρέμματα βουτηγμένα στο νερό»

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον χώρο τιμής για τους κολίγους του Κιλελέρ, τους τιμάμε όπως τους πρέπει, και εμείς συνεχίζουμε με αγώνες. Εκτελούμε την εντολή των αγροτών και τους τιμάμε με μορφή συλλαλητηρίου, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, δίπλα μας βρίσκονται ακόμη χιλιάδες στρέμματα βουτηγμένα στο νερό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα. Περιμένουμε από την αυριανή συνάντηση με το πρωθυπουργό να πάρουμε απαντήσεις και λύσεις», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Αύριο, στις 12:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί αντιπροσωπεία των αγροτών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias. Η αντιπροσωπεία των αγροτών θα αποτελείται από 15 μέλη από όλη τη Θεσσαλία. Θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Featured Image

Υπενθυμίζεται, δε, πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, σύμφωνα με το in.gr.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»
Στη συνάντηση, ειδική αναφορά θα γίνει στο θέμα της Λίμνης Κάρλα, όπου περίπου 120.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό. Οι Θεσσαλοί αγρότες ζητούν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποστράγγιση των νερών, αλλά και λύση για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Οι αγρότες διαμηνύουν πως «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να βρεθούν λύσεις» υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις εκτάσεις, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Επιπλέον, θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες, επαναφέροντας πάλι το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του εισοδήματος για το 2024, μείωση του κόστους παραγωγής, μη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αλλά και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των αγροτών
Την αντιπροσωπεία των αγροτών απαρτίζουν οι: Αλειφτήρας Σωκράτης, Αντωνίου Σωτήρης, Γαλάνης Δημήτρης, Γιαννακός Σωτήρης, Καλογιαντσίδης Γιάννης, Κουκούτσης Γιάννης, Κωστόπουλος Αριστείδης, Μαρούδας Ρίζος, Πάντζιος Χρήστος, Πρασσάς Θανάσης, Σβερονόπουλος Γαρύφαλλος, Σδράλης Γιάννης, Σπυρόπουλος Παύλος, Τσικριτσής Στέλιος και Τσιούτρας Γιάννης.

Featured Image