Σε εξέλιξη οι ζυμώσεις στην Κρήτη για την τιμή που θα εισπράττουν οι αιγοπροβατοτρόφοι, εν μέσω μεγάλης μείωσης των κοπαδιών.

Σημειωτέον ότι μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο νησί εδώ και εβδομάδες η πρόταση από ιδιώτη εκτός νησιού σε παραγωγούς του νησιού για μια τιμή στα 1,07 την οποία δεν δέχονται επ’ ουδενί οι κτηνοτρόφοι.

Ας δούμε τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, κ. Γρύλλος Παπαδάκης σε ανάρτησή του:

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης για την ανάλογη τιμή που πρέπει να δοθεί στην γαλακτοκομική περίοδο του 2024, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Σταύρο Τζεδάκη, με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους Κρήτης… με το σύλλογο τυροκόμων Κρήτης…. Με την ένωση Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο πρώην πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης και παρουσίασε με ακριβή στοιχεία το πόσο υψηλό είναι το κόστος παραγωγής στο γάλα για τον κάθε κτηνοτρόφο, αλλά και ανά νομό και επαρχία στην Κρήτη που φυσικά έχει διαφορά στα Βοσκοτοπικά σημεία.

Αλλά και με τις τεράστιες τιμές στις ζωοτροφές….

Featured Image

Προτάσεις… δόθηκαν πάρα πολλές!!!!

Αναμένουμε την απόφαση των τυροκόμων και των ενώσεων Κρήτης για το τι Θα αποφασίσουν;;;

Η απόφαση των κτηνοτροφικών συλλόγων Κρήτης είναι ότι κάτω του 1.40 για την γαλακτοκομική περίοδο του 2024 δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί γάλα από κανένα κτηνοτρόφο παραγωγό, Αφότου δεν μειωθούν οι ζωοτροφές σε επίπεδο Κρήτης!!!

Οι Επαφές μας βέβαια Θα συνεχιστούν και με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τις εξελίξεις αλλά και την πορεία του πρωτογενούς τομέα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image