Με 8,20 ευρώ το κιλό έφυγαν για Ιταλία 28 τόνοι ελαιόλαδο φετινής εσοδείας.

Δεν περνάει η γραμμή ορισμένων για μείωση τιμών στο φρέσκο ελαιόλαδο, με σκοπό να το… μοσχοπουλήσουν με το νέο έτος, καθώς είναι πανθομολογούμενο πως “δεν υπάρχει φέτος ελαιόλαδο”.

Συμφωνία για την πώληση ενός βυτίου έξτρα παρθένου ελαιολάδου νέας εσοδείας (2023-2024) έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, o Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Παπαδιανίκων Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν 28 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην τιμή των 8,20 ευρώ το κιλό. Το προϊόν αγόρασε η Ιταλική Alta Maremma. Η συμφωνία του Συνεταιρισμού σε αυτή την τιμή αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία σήμερα, από την άποψη, ότι τις προηγούμενες ημέρες, αγοράζονταν ελαιόλαδο στην Λακωνία από παραγωγούς ακόμα και σε τιμές 7,70 ευρώ το κιλό.

Featured Image

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εν λόγω περιοχή, η παραγωγή είναι φέτος, όπως παντού άλλωστε, πεσμένη και σε ορισμένα κτήματα η μείωση αγγίζει το 60% σε σύγκριση με πέρσι.

Μάλιστα, ενδεικτικό της ακαρπίας είναι ότι οι παραγωγοί που ξεκίνησαν το μάζεμα στις αρχές Νοεμβρίου, τις επόμενες ημέρες το ολοκληρώνουν. Το θετικό είναι πως για μια ακόμα χρονιά, οι ποιότητες είναι εξαιρετικές και οι οξύτητες δεν περνούν τα 0,4.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image