Σε δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει χιλιάδες αγρότες με ελιές, πορτοκάλια, μανταρίνια, τριφύλλια κ.λπ. σε χωριά της Παραχελωίτιδας.

Αιτία, η ζημιά που προκλήθηκε πριν από κάποιες εβδομάδες από την κακοκαιρία έξω από το Αγρίνιο, που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί η ροή του Αχελώου ποταμού προς τον κάμπο, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα σε ορισμένα αντλιοστάσια ΤΟΕΒ, τα οποία δεν μπορούν να δουλέψουν.

Είναι ενδεικτικό πως λόγω της διακοπής αυτής για τα άκρως απαιτούμενα ωστόσο έργα επιχωματώσεων, όπως λέει το ρεπορτάζ μας, η κοίτη του Αχελώου σε μερικά σημεία έχει γίνει προσπελάσιμη από πεζούς, αλλά όλο αυτό έχει συνέπειες στην αγροτική οικονομία και ειδικά στους αγρότες με ελιές, που δεν έχουν νερά να ποτίσουν ενώ οι καρποί είναι σταφιδιασμένοι.

Featured Image

Το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό Πεντάλοφο, ενώ στα υπόλοιπα χωριά είναι καλύτερη η κατάσταση.

Στις περιοχές αυτές παράγονται χιλιάδες τόνοι Καλαμών κάθε χρόνο και είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία. Οι αγρότες ρωτούν και ξαναρωτούν για το πότε θα έρθει το νερό να ποτίσουν κα η απάντηση που παίρνουν είναι να μην ανησυχούν και πως το νερό θα έρθει σύντομα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image