Αγρότες που όντως δυσκολεύονται δεν πληρώνουν σε κάποιες περιπτώσεις και ΤΟΕΒ έχουν χρέη για το ρεύμα από προηγούμενα χρόνια.
Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος βρίσκονται χιλιάδες αγρότες από το νο1 νομό σε νερά, την Αιτωλοακαρνανία.
Ένα μεγάλο μέρος των ΤΟΕΒ δεν έχει καταφέρει να πληρώσει παλιές οφειλές για το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, με αποτέλεσμα να έχει μείνει χωρίς πάροχο. Πρόβλημα υπάρχει σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές, περίπου στο μισό νομό. Ως εκ τούτου οι ΤΟΕΒ σχεδιάζουν να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και πάλι φέτος, για να μπορούν οι παραγωγοί να ποτίσουν.
Τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα κυρίως στην περιοχή του Μεσολογγίου, όπου οι αγρότες περίμεναν να τρέξουν οι διαδικασίες με ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό project, ωστόσο, καταγράφονται καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μεσολόγγι, υπάρχει κίνδυνος οι αγρότες να κληθούν να πληρώσουν ακόμα και 170 ευρώ το στρέμμα για άρδευση τη νέα σεζόν. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οργανισμοί ζήτησαν από την ελληνική πολιτεία ένα μακροπρόθεσμο και μεγαλύτερο των 120 δόσεων πλάνο εξόφλησης για παλιές οφειλές, όμως η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για δεκάδες χιλιάδες αγρότες και την ίδια την παραγωγή.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες έχουν κι εκείνοι αντικειμενικές δυσκολίες, αφού όπως μας λένε, οι επιδοτήσεις κόβονται, αργούν, το κόστος παραγωγής και διαβίωσης έχει ανέβει, οπότε η εγκατάλειψη, φαντάζει, μονόδρομος για πολλούς. Τέλος, στην περιοχή, όπως μας λένε οι αγρότες, έχουν πέσει και τα νερά π.χ. της Τριχωνίδας και η κατάσταση είναι δύσκολη και σε αυτό το κομμάτι.
Newsroom Agronewsbomb