Το κονβόι τρακτέρ που αφίχθη στην Αθήνα πέρασε από διάφορους σταθμούς διοδίων χωρίς, ωστόσο, να γίνεται καταβολή τέλους διοδίων κάτι που εξέπληξε πολλούς οδηγούς.

Στην Αθήνα έφτασαν οι αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας ώστε να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Περίπου στη 1 μ.μ. το κονβόι των περίπου 120 τρακτέρ από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας πέρασε τα διόδια των Αφιδνών και συνέχισε για την πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειώσει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των τρακτέρ προς την Αθήνα, αυτά πέρασαν από διάφορους σταθμούς διοδίων αυτοκινητοδρόμων, αλλά οι οδηγοί τους δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο τέλος διοδίων, γεγονός που εξέπληξε πολλούς πολίτες.

Featured Image

Για ποιον λόγο συνέβη αυτό; Σε επικοινωνία που είχε το carandmotor με εκπροσώπους αυτοκινητοδρόμων μας ξεκαθάρισαν ότι κάθε φορά που υπάρχει κονβόι, συνοδεία αστυνομίας, δεν γίνεται καταβολή διοδίων, για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι τα τρακτέρ απαγορεύεται να κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους και εθνικές οδούς.

Η μη καταβολή διοδίων, ωστόσο, είναι ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας για τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητοδρόμους. Όπως μας ανέφεραν, κύριο μέλημα τους είναι τα τρακτέρ να φτάσουν με ασφάλεια στην Αθήνα, και ως εκ τούτου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Και πολύ καλά έκαναν θα πούμε εμείς…