Τι καταγγέλλουν έξαλλοί αγρότες μιλώντας στο Agronewsbomb.

Πανικός επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών εσπεριδοειδών τις τελευταίες ημέρες, καθώς όπως μας καταγγέλλουν αγρότες, υπάρχει αθέτηση συμφωνιών από εμπόρους κυρίως ως προς κάποια είδη μανταρινιών.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ενώ υπήρχαν συμφωνίες από μήνες πριν και μαζεύτηκαν τα πρώτα χέρια, μεγάλες ποσότητες παραμένουν στα χωράφια και είναι έτοιμες να σαπίσουν καθώς κάποιοι έμποροι… εξαφανίστηκαν με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει ζήτηση.

Featured Image

Σύμφωνα με στοιχεία εξαγωγών όντως την περίοδο των γιορτών είχαμε ένα φρένο λόγω και του ζεστού καιρού, κάτι που “πληρώνουν” ακριβά οι αγρότες. Τώρα όμως που ο καιρός κρύωσε ελπίζουν να επανέλθει η ζήτηση, να πληρωθούν κανονικά για τις ποσότητες που έκοψαν και να πάρουν οι έμποροι και το υπόλοιπο της σοδειάς.

Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να απασχολήσουν έντονα κάποια στιγμή και τα συναρμόδια υπουργεία που μοιάζουν με απλούς θεατές σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσον αφορά πάντως τους παραγωγούς έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους για τις συγκεκριμένες πρακτικές και ελπίζουν σε δικαίωση.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image