Πλήρης επιβεβαίωση όσων έγραφε το Agronewsbomb τις τελευταίες ημέρες.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αύξηση έως το ύψος των 10.000 ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2.000 για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης.

Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για τη νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσθετη αποζημίωση.

Για τους αγρότες αναλυτικά

Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση της τροπολογίας. Υπάρχουν τα σημειακά προβλήματα με τη Θεσσαλία μετά την καταστροφή. Με έχει απασχολήσει προσωπικά το ζήτημα της Θεσσαλίας.

Στο ζήτημα του ρεύματος καθυστερήσαμε, αλλά το κάναμε. Ήδη οι αγρότες πήραν την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ.

Featured Image

Ήδη είπα πως η αρωγή θα πάει από τα 2.000 να πάμε στα 5.000 και στα 10.000 ευρώ. Θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000-10.000 ευρώ για τις ζημιές στον εξοπλισμό.
Έχει μειωθεί η φορολογία, έχουν δοθεί κίνητρα για τη συνεργασία, μειώσαμε τον φόρο στο πετρέλαιο και θα δούμε και τις δυνατότητες για το 2024, μειώσαμε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές και μειώσαμε τις μεγάλες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Το κράτος θα είναι αμείλικτο με τις επιχειρήσεις και απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας εκμεταλλευόμενες την κρίση.

Σχεδόν ο μισός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός πάει στην αγροτική πολιτική. Στη ΝΔ έχουμε μια βαθιά σχέση με τον παραγωγικό τομέα, και γι’ αυτό σπεύσαμε να κρατήσουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές. Να ανταποκρινόμαστε και όπου υπάρχουν καθυστερήσεις φροντίζω ο ίδιος να πατάω το γκάζι και να διορθώνονται.

Έχουμε πολλές δυναμικές δραστηριότητες νέων παραγωγών που πηγαίνουν σε πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες. Είναι μια συζήτηση διαρκής και μια εξέλιξη. Όσο είναι συμφέρον να παράγουμε βαμβάκι και να το πουλάμε, θα υπάρχουν οι καλλιέργειες.

Παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Για τις τιμές στο σούπερ μάρκετ

Αφενός υπήρξε μια έξαρση εισαγόμενης ακρίβειας και ένας πληθωρισμός κερδοσκοπίας.
Πολύ σκληρή απάντηση του κράτους. Έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ και να επιβάλουμε και να εισπράξουμε μεγάλα πρόστιμα, κάτι που δημιουργεί πολύ κακή εικόνα για τις εταιρείες.

Δομικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς. Γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού της αγοράς. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους ότι ξέρουμε τις πρακτικές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε μεγάλο πρόστιμα.

Ποιος θα περίμενε από μία ανάρτηση στα social media ότι η ΑΑΔΕ θα έκανε ελέγχους…

Featured Image