Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς, μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις τιμές του ελαιολάδου.

«Οι Ισπανοί θα έχουν φέτος παραγωγή 3, 2 εκ. τόνους – δηλαδή στα επίπεδα του 2019 – και εκτιμάται ότι η τιμή από τα 9 ευρώ στη χονδρική θα πέσει στα 5,5 ευρώ. Δηλαδή, οι Ισπανοί, λένε ευρωβουλευτές τους, θα ρίξουν όσο ελαιόλαδο έχουν στην αγορά. Αυτή είναι μία σημαντική είδηση για όλη την Ευρώπη και, ενδεχομένως, το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε αυτή την πληροφορία και την περασμένη εβδομάδα είπε ότι δεν μειώνει το ΦΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Τώρα η αλήθεια απέχει πολύ από τη δήλωση του Έλληνα ευρωβουλευτή, ο οποίος κατά τα φαινόμενα μπέρδεψε κάποιες… υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή με την Ισπανική, δεδομένου τα μηνύματα για τη νέα παραγωγή στην Ισπανία, μόνο καλά δεν είναι για τους Ίβηρες ελαιοπαραγωγούς, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Λ. Πλάνας άφηνε πριν μήνες και μετά από μια βροχερή τότε άνοιξη στην Ισπανία, να εννοηθεί ότι είναι ζήτημα αν θα πάει η παραγωγή πάνω από 1 εκατ. τόνους, ενώ συνεταιρισμοί και οργανώσεις έχουν κρούσει ξανά και ξανά το καμπανάκι κινδύνου. Ας σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή του Ισπανού υπουργού έγινε πριν οι καύσωνες κάνουν σθεναρή την εμφάνισή τους στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Featured Image

Καλό είναι να ενημερώσει κάποιος τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η χονδρική τιμή στο ελαιόλαδο τις τελευταίες συνεχώς αυξάνει σε επίπεδο ΕΕ και υπάρχουν πράξεις κοντά στα 8 ευρώ το κιλό όσον αφορά στην χώρα μας, ενώ τα αποθέματα πανευρωπαϊκά είναι στα… “κόκκινα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image