Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών Δυτικής Μακεδονίας.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των αγροτών ανέφερε και πάλι από την Κοζάνη αυτή τη φορά ο ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Αυγενάκη:

Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται

Στόχος οι αλλαγές στην ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να μη χάνονται ευρωπαϊκοί πόροι.

Οι έλεγχοι θα πάνε σε βάθος. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς για όσους παρανομούν!

Σήμερα βρέθηκα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia, όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Γιώργος Αμανατίδης πραγματοποιήσαμε σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής.

Στη διάρκεια της 4ωρης σύσκεψης τέθηκε προς συζήτηση πληθώρα ζητημάτων που αφορούν σε τοπικά και υπερτοπικά ζητήματα κι έγινε πλήρης ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις, αλλά και τα επόμενα βήματα του ΥΠΑΑΤ.

Συγκεκριμένα:

ΚΑΠ 2023-2027: Διεκδικούμε όσο το δυνατόν περισσότερες βελτιώσεις μέχρι τις ευρωεκλογές. Ήδη από τον Νοέμβριο αξιοποιούμε συμμαχίες στην Ευρώπη όπως το ΕΛΚ και το EUMED9. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις, εντός της εβδομάδας, με τους Υπουργούς Γεωργίας Γαλλίας και Σλοβενίας.

Featured Image

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δρομολογούνται πριν το Πάσχα:

Διόρθωση ενιαίας ενίσχυσης 2023

Πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων

Πληρωμή οικολογικών σχημάτων

ΣΗΜΕΡΑ άνοιξαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024.

Έλεγχοι μικτών κλιμακίων: Όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά εντείνονται ενόψει Πάσχα. Αναγγέλθηκαν έλεγχοι σε κρέας και αυγά. «Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς σε όσους παρανομούν και κάνουν παιγνίδια σε βάρος των μελισσοκόμων. Οι έλεγχοι θα πάνε σε βάθος. Και όσοι παρανομούν θα πληρώσουν!».

ΕΛΓΑ: Την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό – αύριο η πληρωμή της προκαταβολής του 50% της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο σε περίπου 300.000 αγρότες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο ΓΓ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής, παρουσία των Βουλευτών ΝΔ Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image