Ημερίδα του ΠΙΣ και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο ζήτημα, που έγινε στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

Η δωρεά οργάνων είναι μία από αυτές τις αξίες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς ανθρώπους, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι αν και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα σε θεσμικό επίπεδο, εντούτοις η δωρεά οργάνων δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αν και η Κρήτη, ανάλογα τον πληθυσμό της, είναι πρωτοπόρα. Όπως τόνισε πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Σημείωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το τοπίο έχει αρχίσει σταδιακά να αλλάζει, όμως απαιτείται διαρκής ενίσχυση για να αλλάξουμε την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας μας.

Featured Image

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε:

«Μια διαρκής δράση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,αλλά και των Πανελλήνιων Ιατρικών Συλλόγων, εξελίσσεται σήμερα και στο Ηράκλειο.Και δεν αφορά κάτι άλλο από την δωρεά οργάνων. Μια διαδικασία που πρέπει να μετεξελιχθεί σε κουλτούρα, κάτι που απουσιάζει συνολικά.

Ωστόσο, όμως θέλω να πω ότι η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, ανάλογα με τον πληθυσμό της, δωρεά οργάνων. Και αυτό περιποιεί τιμή για τον τόπο μας. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει θα έλεγα ότι είναι κατ΄ αρχάς ικανοποιητικό, ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση. Και αυτού του είδους οι δράσεις είμαι βέβαιος ότι εμπλουτίζουν, δυναμώνουν όλη αυτή την προσπάθεια για να δημιουργηθεί η κουλτούρα δωρεάς οργάνων στο λαό μας αφενός και αφετέρου να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε τα πάντα να γίνονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα και σωστά.

Εύχομαι καλή επιτυχία και σε αυτή την εκδήλωση και σε κάθε προσπάθεια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον κ. Εξαδάχτυλο, επίσημο προσκεκλημένο και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την Ν.Δ στη χώρα μας».

Featured Image