Στην περιβόητη ΚΥΑ Λιβανού του 2021, βάσει της οποίας, περικόπηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ενισχύσεις ενιαίας σε νέους αγρότες που αιτήθηκαν εθνικό απόθεμα αναφέρθηκε την Δευτέρα το βράδυ ο μιλώντας στο CRETE TV ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με την ΚΥΑ Λιβανού του 2021 παραγωγοί με 250 και 300 ζώα που αιτήθηκαν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα, βρέθηκαν να λαμβάνουν μόλις 1.000 και 1.500 ευρώ ως δικαιώματα και εξισωτική, όταν μόνο τα κόστη για ΕΦΚΑ, εφορία κ.λπ. αγγίζουν τα 3.000 ευρώ το χρόνο.

Οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι και οι σύλλογοί τους έχουν προσπαθήσει από τότε να αλλάξει η συγκεκριμένη ΚΥΑ, όμως δεν έχει υπάρξει εξέλιξη.

Featured Image

Πρόσφατα, ο ΥπΑΑΤ είχε κατέβει στην Κρήτη και το ζήτημα το έβαλαν εκ νέου στο τραπέζι οι παραγωγοί. Για να έλθει χθες Δευτέρα ο Λευτέρης Αυγενάκης, να τονίσει στη συνέντευξη στο Κρητικό κανάλι, ότι εξετάζεται το ζήτημα για να δοθεί μια λύση.

“Μιλάμε από τότε για καταφανή αδικία, η οποία πρέπει να διορθωθεί και να πάνε τα χρήματα στα παιδιά που επένδυσαν και έμειναν στον τόπο τους”, σχολιάζει σχετικά στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης, ο οποίος ήταν παρών και στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image