Ένταση προκλήθηκε στην συνάντηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι, πριν από μερικές ημέρες στον Αμπελώνα, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και τους Διευθυντές της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, παρουσία και του Δημάρχου Τυρνάβου κ Στέλιου Τσικριτσή, για την αντιμετώπιση της πανώλης.

Κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης ήταν το αίτημα για ενίσχυση με ζωοτροφές των κτηνοτροφικών μονάδων που δεν μπορούν να βγάλουν τα ζώα τους για βόσκηση καθώς και οι αποζημιώσεις όσων επλήγησαν. Άμεσα ο κ. Κουρέτας προώθησε και στήριξε δυναμικά το αίτημα των πληγέντων κτηνοτρόφων.

Η συνάντηση όμως είχε απρόοπτα αφού ομάδα κτηνοτρόφων από γειτονικό δήμο αρνούνται την ύπαρξη της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, αμφισβητούν όλα τα μέτρα και ιδιαίτερα την σφαγή και τον εγκλεισμό των ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα ανησυχούν πάρα πολύ με την συμπεριφορά των συναδέλφων τους που ενέχει κίνδυνο διάδοσης της νόσου.

Featured Image

Μάλιστα κρούσμα σε μονάδα στη Φαλάνη στο όρια με τον Αμπελώνα ανησύχησε τους κτηνοτρόφους του Αμπελώνα όπου συνολικά εκτρέφονται περίπου 100.000 ζώα σε μεγάλες και μικρές μονάδες. Άμεσα η κτηνιατρική υπηρεσία πήρε δείγματα από όλες τις εκμεταλλεύσεις της περιοχής εντός των 3 χιλιόμετρων και όπως αποδείχθηκε ήταν όλα αρνητικά δίνοντας σημαντική ανάσα στην παρατεταμένη αγωνία όλων.

Αυτή η εξέλιξη προσφέρει προσωρινή ανακούφιση στους κτηνοτρόφους, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Πηγή: paidis.com

Featured Image