Με καλύτερες τιμές θα πουλήσουν οι παραγωγοί τη νέα χρονιά, ενώ η παραγωγή θα είναι πολύ μειωμένη.

Έχουν τελειώσει τα αποθέματα από την περσινή χρονιά, λέει στο Agronewsbomb, ο έμπειρος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, κ. Διονύσης Φόλιος. Σύμφωνα με τον κ. Φόλιο, που είναι και πολλά χρόνια παραγωγός: “ολοκληρώθηκαν οι εκκαθαρίσεις και μάλιστα τελευταία καταγράφηκαν και τιμές στα 60 λεπτά το κιλό. Ο μέσος όρος όμως έπαιξε γύρω στα 50 λεπτά ανά κιλό. Οι κίτρινες ποικιλίες είχαν πολύ ανώτερες τιμές στις εκκαθαρίσεις. Υπάρχει κινητικότητα για τη νέα χρονιά ομολογουμένως και θεωρώ πως θα υπάρχει ισχυρή ζήτηση”.

Ο κ. Νίκος Δημητρίου, παραγωγός ακτινίδιου από την Επισκοπή τόνισε στο Agronewsbomb τα εξής: “ο μέσος όρος για την περσινή σοδειά ήταν στα 60 λεπτά το κιλό. Φέτος βλέπω ότι υπάρχει ήδη αυξημένη κινητικότητα και προσφορές σε παραγωγούς για να κλείσουν κτήματα και μάλιστα με τιμές άνω του 1 ευρώ το κιλό. Κατά τα λοιπά η χρονιά από τονάζ φαίνεται μέτρια, καθώς υπάρχουν κτήματα φορτωμένα μεν, αλλά και πολλά με μέτριες παραγωγές”.

Featured Image

Τέλος, ο κ. Στέργιος Παρασχάκης, πρόεδρος στον Συνεταιρισμό Νέστου Καβάλας είπε στο Agronewsbomb: “η χρονιά πέρσι δεν ήταν και η καλύτερη λόγω μικροκαρπίας που αποδίδεται στον ήπιο χειμώνα. Οι αποδόσεις οι πληρωτέες ήταν μέσο όρο στα 2,5 – 3 τόνους το στρέμμα, αλλά φέτος θα είναι πολύ παραπάνω. Η παραγωγή θα είναι αυξημένη, το ίδιο και η ποιότητα. Η γονιμοποίηση έγινε σε ποσοστό 90% άριστα. Οι τιμές πέρσι κυμάνθηκαν από 17 έως 70 λεπτά το κιλό”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image