Στην Ελλάδα έχουν καταστραφεί όλες οι καλλιέργειες και οι υπεύθυνοι πετάνε… χαρταετό.

Οι αποζημιώσεις για την ξηρασία για τους αγρότες που επλήγησαν από το φαινόμενο αυτό το γεωργικό έτος 2023-2024 θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς των αγροτών έως τα τέλη Οκτωβρίου, υπόσχεται η υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Florin Barbu.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή «Agriculture la Raport», στον AGRO TV, ο επικεφαλής της MADR διευκρίνισε ότι όλοι οι πληγέντες αγρότες θα λάβουν το ίδιο χρηματικό ποσό, ανεξαρτήτως του βαθμού ζημιάς στις καλλιέργειες. Έτσι, εφόσον ο βαθμός της ζημιάς ξεπερνά το 30%, κάθε αγρότης θα λαμβάνει 1.000 λέι/στρέμμα, δηλαδή γύρω στα 200 ευρώ.

Featured Image

«Η αναλογία της καταστροφής δεν έχει σημασία. Όλοι οι αγρότες, επειδή υπάρχουν 2 εκατ. στρέμματα, ζητήσαμε και πήραμε από το υπουργείο Οικονομικών, αυτό το ποσό για την καταβολή αποζημίωσης 2 δισ. λέι. Όλοι οι αγρότες εγγράφηκαν, με υποστήριξη 1.000 λέι/εκτάριο. Όλοι λαμβάνουν εξίσου, 1.000 λέι/εκτάριο. Πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% βαθμό ζημιάς ανά εκτάριο.

Οι αγρότες πρέπει να υποβάλουν αίτημα στις Γεωργικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας το πολύ σε 10 ημέρες και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των αγροτών», δήλωσε η Florin Barbu για την AGRO TV, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ovidiu Ghinea.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από agro-tv.ro

Featured Image