Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γ. Πασχαλίδης με θέμα: Μετά από συνεχείς προσπάθειες καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για ANTONOV.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν λόγω της συντριβής του ουκρανικού αεροσκάφους ANTONOV, ότι έχει αποφασισθεί και θα εκδοθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η καταβολή αποζημίωσης στο συνολικό ποσό των 151.501€.
Ειδικότερα, ο υπολογισμός της αποζημίωσης θα γίνει ανά στρέμμα βάσει της ασφαλιζόμενης αξίας. Πρόκειται να αποζημιωθούν οι εξής καλλιέργειες: Ηλίανθος, Σπανάκι, Φασολάκια, Τριφύλλι, Ελιές, Καρύδια, Αραβόσιτος, Οπωροκηπευτικά και Λεύκες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής από την πρώτη στιγμή έσπευσε να ενημερώσει και να μεταφέρει τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το δίκαιο αίτημα αποζημίωσης για τους πληγέντες αγρότες, καθ’ όλο δε το χρονικό διάστημα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους αρμοδίους, θίγοντας επανειλημμένως το ζήτημα των αποζημιώσεων (βλ/τε ενδεικτικά σχετικά από 4.8.2022, 9.2.2023, 12.8.2023, 31.8.2023, 3.4.2024, 17.7.2024, 24.9.2024 δελτία τύπου).
O Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, η σημερινή απόφαση δίνει επιτέλους λύση στο μεγάλο ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών μας μετά την πτώση του αεροσκάφους ANTONOV το καλοκαίρι του 2022. Το ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν διαρκές και οι αναφορές μου σε αυτό υπήρξαν επαναλαμβανόμενες τόσο σε επίπεδο των συναρμοδίων Υπουργών όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτήν την εξέλιξη, καθώς ικανοποιείται ένα ακόμη δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Καβάλας.».
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
Newsroom Agronewsbomb