Οζγκιούρ Φερχάτ: Η χορήγηση ενισχύσεων de minimis για τις μονάδες εντός των ζωνών περιορισμού με κρούσματα ζωονόσων είναι επιβεβλημένη για τη βιωσιμότητά τους.

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, την ανάγκη να χορηγηθεί ενίσχυση de minimis για τις μονάδες στη ζώνη των 3 και 10 χλμ. με κρούσματα ζωονόσων, λόγω αυξημένου κόστους αγοράς ζωοτροφών.

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία αναδεικνύονται τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της απαγόρευση διακίνησης και σφαγής των ζώων, με κύρια την επιβάρυνση στο κόστος αγοράς ζωοτροφών.

Featured Image

Ερωτάται λοιπόν ο κ. υπουργός αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε χορήγηση ενισχύσεων de minimis για την κάλυψη του αυξημένου κόστους αγοράς ζωοτροφών στις πληγείσες μονάδες και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί, ώστε να στηρίξει τους παραγωγούς εντός των ζωνών περιορισμού, λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια εισοδήματος λόγω της αδυναμίας πώλησης κρέατος και γάλακτος.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image