Η εικόνα είναι αποκρουστική. Έχουν κρεμάσει το άψυχο σώμα ενός κατσικιού από ένα κλαδί ελιάς.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ικαρίας δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πέρασαν από το σημείο. Κάποιος έσφαξε ένα κατσίκι, το κρέμασε και γέμισε τα σωθικά του με κλαδιά και αγριόχορτα.

«Ήταν μία άσχημη έκπληξη φεύγοντας από το σπίτι. Στη συνέχεια πήγα και έκανα καταγγελία σχετικά με αυτό. Αυτός ο άνθρωπος τι έκανε; Διαφήμισε τον θάνατο, μας έδειξε ότι μπορεί να σκοτώνει», είπε πρόεδρος σωματείου φιλοζωικής, Ελισάβετ Βλαχάκη.

Όλο το νησί έχει αναστατωθεί. Για 4 ολόκληρες μέρες η νεκρή κατσίκα βρισκόταν κρεμασμένη στο δέντρο, σε επαρχιακό δρόμο, 20 λεπτά μακριά από το λιμάνι.

«Η κατσίκα είναι κρεμασμένη δίπλα στον δρόμο σε χωράφι, γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν το έκανε αυτό εκείνος ή κάποιος άλλος», πρόσθεσε.

Τα σενάρια
Όσο αναζητούν τον δράστη, τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά. Από τη μία, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι θανατώνουν ζώα αποκλειστικά και μόνο για τον βασανισμό τους.

«Η κρεμασμένη κατσίκα είναι ένα φαινόμενο το οποίο στην Ικαρία είναι συνηθισμένο από την άποψη ότι οι βασανισμοί ζώων είναι το κύριο μέλημά τους. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι τύποι που είναι αιμοχαρείς και σφάζουν ζώα με μεγάλη ευχαρίστηση», είπε η Γεωργία Δρακοπούλου, εκπρόσωπος φιλοζωικής ένωσης.

Featured Image

Και από την άλλη πως κάποιος το έκανε για… παραδειγματισμό.

«Το άλλο που συμβαίνει είναι ότι επειδή πολλά κατσίκια και πρόβατα είναι ανεπιτήρητα κάποιοι τα σκοτώνουν και επιδεικνύουν το πτώμα για να καταλάβει αυτός που έχει τα κατσίκια και τα πρόβατα ότι δεν πρέπει να το επαναλάβει».

Κάτοικοι του νησιού λένε ότι η κακοποίηση των ζώων είναι μία κατάσταση πια μη ελεγχόμενη.

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι έχουν δει τα μάτια μου τα χειρότερα. Από ζώα που είναι εγκαταλελειμμένα στα βουνά, από βαρελόσκυλα, από ζώα που σφάζουν στα χωράφια και ακούγονται από το σπίτι μου οι κραυγές τους. Ξέρουν ότι στην περιοχή μας υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν ζώα άλλων, τα γδέρνουν και παίρνουν το κρέας αφήνοντας το τομάρι», λέει η Γεωργία Δρακοπούλου, εκπρόσωπος φιλοζωικής ένωσης.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις Αρχές είναι πολλές, με τη συγκεκριμένη εικόνα να προκαλεί οργή σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Mega