Η FDA αυξάνει την ανάκληση σε 7 πολιτείες του ρυζιού της φάρμας της Καλιφόρνια, η οποία μπορεί να περιέχει ξένο αντικείμενο «τρωκτικού».

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αύξησαν μια ανάκληση που αφορούσε 27.600 σακούλες άγριου ρυζιού από μια φάρμα στη Βόρεια Καλιφόρνια που διανεμήθηκε σε επτά πολιτείες λόγω ανησυχιών ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει ένα ξένο αντικείμενο που «φαίνεται ότι είναι τρωκτικής προέλευσης».

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ανάκληση των σακουλών ρυζιού Wild Blend Rice της Lundberg Family Farms θα αυξηθεί σε κατηγορία ΙΙ μετά την οικειοθελή ανάκληση της εταιρείας Butte County στις 10 Μαΐου. Η ανάκληση κατηγορίας II αφορά ένα προϊόν ότι «μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία» σε αντίθεση με μια Κλάση III που δεν είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Το ρύζι από τη Wehah Farms που εδρεύει στο Richvale, η οποία διατίθεται στην αγορά με το όνομα Lundberg Family Farms, διανεμήθηκε στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την Ουάσιγκτον, το Μέιν, τη Φλόριντα, την Αριζόνα και το Νιου Χάμσαϊρ.

«Από πολλή προσοχή, τον Μάιο του 2024, η Lundberg Family Farms εξέδωσε μια μικρή εθελοντική ανάκληση 4.600 περιπτώσεων του 1 λίβρας Sustainable Wild Blend Rice της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Health. «Δεν πρόκειται για νέα ανάκληση και το επηρεαζόμενο προϊόν δεν βρίσκεται πλέον στα ράφια των καταστημάτων. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες από την κατανάλωση του προσβεβλημένου προϊόντος.»

Μια τσάντα βάρους ενός κιλού με ρύζι Lundberg Family Farms Sustainable Wild Blend Rice. Πολλά από το προϊόν, περίπου 27.000 σακούλες, ανακλήθηκαν επειδή μπορεί να περιέχουν ένα ξένο αντικείμενο που «φαίνεται ότι είναι τρωκτικής προέλευσης».
Μια τσάντα βάρους ενός κιλού με ρύζι Lundberg Family Farms Sustainable Wild Blend Rice. Πολλά από το προϊόν, περίπου 27.000 σακούλες, ανακλήθηκαν επειδή μπορεί να περιέχουν ένα ξένο αντικείμενο που «φαίνεται ότι είναι τρωκτικής προέλευσης».
Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης του FDA, επηρεάστηκαν 27.600 πολυσακούλες του προϊόντος – ένα μείγμα μαύρου, καφέ, κόκκινου και άγριου ρυζιού, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτοί οι τύποι ανακλήσεων είναι αρκετά συνηθισμένοι και η περιγραφή αναφέρεται σε κομμάτια ποντικιού ή αρουραίου που μπήκαν στο προϊόν κατά την κατασκευή ή την παραγωγή, έγραψε η Health.

Featured Image

Όσοι αγόρασαν ήδη το ρύζι μπορούν να ελέγξουν εάν οι αγορές τους υπέπεσαν στην ανάκληση χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία αναγνώρισης:

Αριθμός UPC: 73416-00430

Κωδικός παρτίδας: 231004

Καλύτερη ημερομηνία: 4 Οκτωβρίου 2024

Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμος το Σάββατο για σχόλιο.

Νέες παρτίδες από τις ποικιλίες άγριου ρυζιού που δεν επηρεάζονται από την ανάκληση πωλούνται σε διάφορες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και Safeway.

Featured Image