Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, η θερμοκρασία θα πέσει, αλλά βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, λέει ο Θ. Κολυδάς, για να σκορπίσει ανησυχία σε χιλιάδες αγρότες, που περιμένουν βροχή καθώς έχουν στεγνώσει πρωτίστως οι ελιές σε πολλές περιοχές, αλλά και άλλες καλλιέργειες.

Μπρος γκρεμός και πίσω… ρέμα για τους ελαιοπαραγωγούς

Οι ελαιοπαραγωγοί έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε μεγάλα διλήμματα καθώς υπάρχει κόσμος που έχει αρχίσει και σκέφτεται να μπει να μαζέψει παρότι οι αποδόσεις σε έλαιο δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη παρατεταμένη ανομβρία που θα κάνει σταφίδα τον καρπό. Και τότε θα τα έχουν χάσει όλα. Σε κάποιες ζώνες, όπως η Λέσβος, η Κρήτη, αλλά και μέρη στην Πελοπόννησο ήδη η κατάσταση με τον καρπό θεωρείται μη αναστρέψιμη, ειδικά σε ξηρικά αγροτεμάχια.

Όπως μάλιστα δήλωσε σε ΜΜΕ ο Μύρων Χιλετζάκης, πρόεδρος των μικρών συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ θα υπάρχει μείωση παραγωγής 80% στην Κρήτη.

Η… στέγνα “βόμβα” για τους κτηνοτρόφους

Οι κτηνοτρόφοι πάλι δεν μπορούν να σπείρουν για βοσκές, όπως βίκο, λιόλιο κ.λπ. κάτι που ίσως φέρει νέο κύκλο ανατιμήσεων στα ζωοτροφικά είδη.

Βάσει του ρεπορτάζ του Agronewsbomb, σε όσες περιοχές υπάρχουν νερά, τα ΤΟΕΒ έχουν αρχίσει εκ νέου και υδροδοτούν τους παραγωγούς. Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά οι ελπίδες για βροχές και χιόνια αποδεικνύονται φρούδες, καθώς η αλλαγή του καιρού θα φέρει μόνο πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες.

Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

Featured Image

Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια Το μόνο στάνταρ η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες

Η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες και οι ενισχυμένοι βοριάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο θα αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού.

Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθες, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καϊμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπόθητος υετός και γι’ αυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω από τα 2000μ)

Αντίθετα στην Ιταλία τα φαινόμενα θα είναι πολλά και τοπικά έντονα , αλλά δεν έχουν τη δυναμική να κινηθούν ανατολικότερα για να μας επηρεάσουν».

Δείτε την ανάρτησή του

https://www.facebook.com/people/Theodoros-Kolydas/760859466/?ref=embed_video

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image