Από όσο θυμάται τον εαυτό του, ο Marcus Landry είπε ότι ήθελε να έχει μια τεράστια φάρμα για να εκτρέφει ζώα.

Ο πρώην σταρ του μπάσκετ του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν επιτέλους πραγματοποίησε αυτό το όνειρο.

Ο Landry, από το Μιλγουόκι, πέρασε 10 χρόνια παίζοντας επαγγελματικό μπάσκετ τόσο στο εξωτερικό όσο και στο ΝΒΑ. Τώρα περνά τις μέρες του κάνοντας πράγματα όπως να μετακινεί μπάλες λάστιχου στο τρακτέρ του για να ταΐσει τις αγελάδες και τις κατσίκες του.

Αλλά μόνο όταν χτύπησε η πανδημία είδε την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

«Κατά τη διάρκεια του COVID, όταν πήγα στο κατάστημα μια μέρα για αυγά και δεν υπήρχαν αυγά, έλειπα για τέσσερις ώρες. Η γυναίκα μου με φώναξε «πού ήσουν;» και το μόνο που ακούει στο παρασκήνιο είναι «Τσιφί, κελάηδισμα, κελαηδία» και μου είπε, «Δεν το έκανες» και είχαμε κοτόπουλα στα προάστια, », είπε ο Landry.

Λίγο καιρό μετά, κρέμασε για τα καλά τη φόρμα του μπάσκετ, αποσυρόμενος από την αθλητική του καριέρα. Το 2021, αγόρασε ένα αγρόκτημα 13 στρεμμάτων στο Elkhorn.

Ο Landry το αποκαλεί “Beulah Family Homestead”. Το “Beulah” είναι ένας βιβλικός όρος που προέρχεται από το “Beulah Land”. «Beulah» σημαίνει «γάμος».

«Ένα από τα πράγματα που κάνουμε, λοιπόν, είναι να διδάσκουμε στα παιδιά ό,τι κι αν κάνετε, να είστε παντρεμένοι με αυτό», είπε ο Landry.

Featured Image

Το Beulah Family Homestead συχνά προσκαλεί μαθητές από σχολεία της περιοχής του Μιλγουόκι στο αγρόκτημα. Όταν βρίσκονται στο αγρόκτημα, μαθαίνουν από πού προέρχεται η τροφή τους και πώς να την καλλιεργούν. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να εκτρέφουν ζώα φάρμας.

«Ζούμε σε έναν κόσμο —ειδικά στις κοινότητές μας— όπου καθημερινά καταστρέφονται ζωές λόγω βίας και διαφορετικών πραγμάτων. Αν μπορέσουμε να τους διδάξουμε την αξία της φροντίδας για μια ζωή, ίσως αυτό να επηρεάσει ορισμένες από τις ενέργειές μας και το πώς κάνουμε ορισμένα πράγματα», είπε ο Landry.

Ο Landry είπε ότι θέλει να μεγαλώσει τη φάρμα του. Ψάχνει να προσφέρει νέα προγράμματα για παιδιά και ενήλικες για να δουν πώς το φαγητό τους φτάνει από τη φάρμα στα τραπέζια τους.

Ο Landry είπε ότι το Beulah Family Homestead αλλάζει ήδη ζωές.

«Μερικά από αυτά τα παιδιά συνειδητοποιούν, «Ξέρεις τι, μπορεί να μην είμαι μπασκετμπολίστας, αλλά η γεωργία είναι ωραία. Μπορώ να αγγίξω τόσους πολλούς ανθρώπους. Μπορώ να παρέχω τροφή για τους λιγότερο τυχερούς», είπε ο Landry. «Όπως, με αυτό, έμαθα ότι μπορείς πραγματικά να κάνεις πολλά για να αλλάξεις τη ζωή των ανθρώπων».

Είτε πρόκειται για γεωργία είτε για κάτι άλλο, ο Landry είπε ότι θέλει οι νέοι να φύγουν από το σπίτι γνωρίζοντας ότι πρέπει να είναι 100% αφοσιωμένοι στους στόχους που θέλουν να επιτύχουν.

Πηγή: spectrumnews1

Featured Image