Οι έλεγχοι για τα φρούτα και τα λαχανικά της ΕΕ που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ισχύσουν μετά το τέλος Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι για τα φρούτα και τα λαχανικά που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξεκινήσουν νωρίτερα αλλά στα τέλη Οκτωβρίου.

Η αρμόδια αρχή Defra (Department for Environment, Food & Rural Affairs) προκάλεσε σύγχυση την περασμένη εβδομάδα, όταν επαναταξινόμησε ορισμένα φρούτα και λαχανικά από “χαμηλού” σε “μέτριου” κινδύνου, αλλά εισήγαγε επίσης μια προσωρινή “αναστολή”, επιτρέποντας σε αυτά τα προϊόντα να αντιμετωπίζονται ως χαμηλού κινδύνου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Featured Image

«Εφιστάται στους εξαγωγείς – μέλη μας νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγουν φρούτα και λαχανικά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως προετοιμασθούν για να αντιμετωπίσουν την νέα γραφειοκρατία του Η.Β. στις εισαγωγές από χώρες της Ε.Ε. και στις αρμόδιες υπηρεσίες , κυρίως του ΥΠΑΑΤ, όπως καταστούν εγκαίρως έτοιμες για την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις αναρτήσεις των ηλεκτρονικών φυτουγειονομικών πιστοποιητικών για τα εξαγόμενα φρούτα και λαχανικά στο Η.Β»

Γ. Πολυχρονάκης

Featured Image