Από γκέλα σε… γκέλα το πάει η κυβέρνηση με τις αποζημιώσεις και τις πληρωμές.

Για τις 30 Ιουνίου ήταν -υποτίθεται-προγραμματισμένη μια μεγάλη πληρωμή του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον Daniel, ωστόσο, ούτε σε αυτό κατάφερε να φανεί συνεπής η κυβέρνηση, εκθέτοντας και το νέο ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα, που δήλωνε στα ραδιόφωνα πως έρχεται πληρωμή στα τέλη του Ιουνίου.

Κι αν ευσταθούν οι πληροφορίες που θέλουν το πακέτο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το Daniel να τρέχει στις 15 Ιουλίου, τότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι έχει να γίνει στο Θεσσαλικό κάμπο, ιδιαίτερα μετά τις νέες, αστοχίες με τις πληρωμές των επιδοτήσεων…

Σε σχέση με τα ποσά των αποζημιώσεων τώρα υπάρχουν διαρροές σε σχέση με το βαμβάκι που έκαναν λόγο για συνολικό ποσό 205 ευρώ το στρέμμα (βάσει τιμοκαταλόγου) για τη Λάρισα και 185 για την Καρδίτσα.

Featured Image

Ωστόσο νέες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μια αύξηση επιπλέον 20% στον τιμοκατάλογο. Αυτό σημαίνει πως τα 205 ευρώ θα γίνουν 246 και τα 185 θα γίνουν 222.

Έτσι ένας βαμβακοπαραγωγός που είχε ζημιά 100% και εισέπραξε προκαταβολή 140 ευρώ θα αναμένει άλλα 100 περίπου στη Λάρισα και 80 ευρώ περίπου στην Καρδίτσα.

Όλα αυτά σε επίπεδο διαρροών καθώς δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image