Καλείται να παρέμβει άμεσα και να αλλάξει τους όρους η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, που εποπτεύει τον ΟΠΕΚΑ.

Εκτός του διαγωνισμού του ΟΠΕΚΑ που εποπτεύεται από το εν λόγω υπουργείο τέθηκε η γραβιέρα ΠΟΠ από τον σχετικό διαγωνισμό για διάθεση προϊόντων σε κοινωνικές δομές, απόρους κ.λπ.

Πρόκειται για μια απόφαση χωρίς αρχή, μέση, τέλος και φυσικά χωρίς καμιά λογική αν σκεφτεί κανείς ότι με αυτόν τον τρόπο δεν ενισχύονται οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί της Κρήτης που παράγουν Γραβιέρα ΠΟΠ, αλλά και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι εν τέλει.

Στο διαγωνισμό κάλλιστα θα μπορεί να συμμετάσχουν ξένες γραβιέρες (συνολικά ο διαγωνισμός αφορά 600 τόνους), ωστόσο η Φέτα ΠΟΠ είναι εντός του διαγωνισμού, όπως έπρεπε.

Featured Image

Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Γραβιέρας ΠΟΠ από το πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ εκφράζει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, Γιάννης Γλεντζάκης, ζητώντας να παρέμβει άμεσα η εποπτεύουσα Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για να αλλάξουν οι όροι, αφού με τους ισχύοντες θα μπορούν να έρθουν ακόμα και τυριά απέξω, όχι όμως η Κρητική γραβιέρα.

Τη στιγμή που τα Κρητικά τυριά παραμένουν αδιάθετα στα ψυγεία και η κτηνοτροφία φυτοζωεί λόγω του κόστους και των ζωονόσων μόνο άκαιρη μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη εξέλιξη…

Πηγή: Agrocretanews.gr

Featured Image