Στην τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες των χωριών γύρω από την λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία, στον κόμβο του Πλατύκαμπου, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους μετά και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η κατασκευή έργων για την αποστράγγιση των χωραφιών και ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για τα χρονοδιαγράμματα των έργων αλλά και των αποζημιώσεων που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

Ο Ρίζος Μαρούδας επισήμανε ότι οι αγρότες ζητούν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο εδώ και τέσσερις εβδομάδες και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθεί πίεση για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για να μείνουν στα χωριά και τα χωράφια τους.

Featured Image

<iframe width=”752″ height=”423″ src=”https://www.youtube.com/embed/XLWiuSoWl9E” title=”Ρ. Μαρούδας: Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των πλημμυροπαθών αγροτών – κτηνοτρόφων” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Πηγή: 902.gr

Featured Image