“Αυτήν τη στιγμή ως έχουν τα πράγματα οι αντλίες λειτουργούν, η στάθμη στη δεξαμενή είναι πάνω από τα δυόμισι μέτρα και προφανώς όλες οι υπηρεσίες οι αντίστοιχες είναι σε επαφή με τους ομολόγους τους από τη βουλγαρική πλευρά, ώστε τα συμφωνηθέντα να τηρηθούν και να μην είμαστε τόσο κοντά.
Δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε ήρθα εγώ να σας πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως προσπαθήσατε να ισχυρισθείτε. Ούτε ήρθα να σας πω ότι μου είπε ο Περιφερειάρχης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είπα εγώ αυτό.
Συνεπώς, είναι ένα ζήτημα στο οποίο είμαστε ενεργά από επάνω. Ως Υπουργείο εμείς αυτό που είχαμε να κάνουμε είναι να θέσουμε στο πλαίσιο των επαφών του Υπουργείου Εξωτερικών το κοινό πλαίσιο των συμφωνιών για την ερχόμενη πενταετία. Και βέβαια, φυσικά τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν την τεχνική δουλειά της υλοποίησής των συμφωνιών και προφανώς να γίνουν και όποιες ενέργειες είτε από την Περιφέρεια είτε από άλλα Υπουργεία, ώστε και μακροχρόνια να δημιουργηθούν, οι δομές εκείνες οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα σε μια μόνιμη βάση, ώστε να μην δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Αυτό είναι που σας λέω. Και αυτό που μπορείτε να πάτε να πείτε στους συμπολίτες σας, όπως το λένε καθημερινά οι Βουλευτές του Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, γιατί καθημερινά μιλάω μαζί τους, είναι ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες γίνονται για να είναι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο η στάθμη πάνω από εκεί που πρέπει, αλλά και σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο να μην είμαστε σε ένα οριακό σημείο, όπως πράγματι για κάποιες μέρες είμαστε για να μην νιώθουν ανασφάλεια οι αγρότες μας της περιοχής ή βέβαια, όπως αναφερθήκατε και σε ζητήματα οικοσυστήματος, το οικοσύστημα να μην έχει κάποια μόνιμη βλάβη”, απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης στην με αριθμό 1161/1-7-2025, επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του βουλευτή Έβρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης κ. Παράσχου Παπαδάκη προς τον υπουργό Εξωτερικών με θέμα: «Επιτακτική ανάγκη γνωστοποίησης των τεχνικών όρων της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για τα ύδατα του Ποταμού Άρδα, ενόψει κινδύνου οικολογικής καταστροφής του υγροβιότοπου του Δέλτα Έβρου και οικονομικής καταστροφής των αγροτών της περιοχής Φερών-Πέπλου».
Newsroom Agronewsbomb