Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πλατφόρμα στην οποία θα κάνουν αίτηση οι συνταξιούχοι που εργάζονται.

Συγκεκριμένα η υπουργός υποστήριξε ότι «αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη».

«Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει», πρόσθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

19 δράσεις για την οικογένεια

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια. Πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ».

Featured Image

Στη συνέχεια η υπουργός ανέφερε ότι θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

«Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από “8”»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός δεν θέλησε να πει το ποσό στο οποίο θα διαμορφωθεί, ωστόσο είπε ότι «O κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς». Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή θα είναι η 4η συνεχόμενη αύξηση.

Τέλος, για το ζήτημα της ανεργίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ποσοστό ανέρχεται στο 8,9%.

Πηγή: iefimerida.gr