«Καμπανάκι» για τη λειψυδρία σε πολλές περιοχές της επικράτειας.
Μάλιστα, όπως είναι φυσικό, η λειψυδρία επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα και πλήττει ανεπανόρθωτα τους παραγωγούς και τους αγρότες.
Το πρόβλημα αυτό τόνισε, μιλώντας στο OPEN, και ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος έθιξε αρχικά το ενδεχόμενο να αργήσουμε πολύ να φάμε ξανά τις φημισμένες πατάτες Νάξου, λέγοντας: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας υπάρχει στο νησί εδώ και δύο χρόνια. Η ποσότητα της πατάτας μειώθηκε, γιατί δεν υπήρχε νερό. Από εκεί που η Νάξος έβγαζε 6.000 τόνους πατάτες, πέρυσι πέσαμε στους 4.000. Φέτος πέσαμε στους 1.800 τόνους, οπότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μεγάλη μείωση».
Σχετικά με το μειωμένο μέγεθος της πατάτας Νάξου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος είπε: «Όταν δεν υπάρχει νερό η πατάτα δεν έχει όγκο. Η γεύση μπορεί να μένει ίδια αλλά δεν είναι μεγάλη. Στη Νάξο καλλιεργούμε δύο φορές τον χρόνο πατάτες. Μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο, φέτος το φθινόπωρο όμως δεν έχει νερό. Τα αποθέματα της πατάτας μας φέτος θα φτάσουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, το πολύ 10 Οκτώβρη, μετά δεν θα υπάρχει πατάτα».
Newsroom Agronewsbomb