Αντιμέτωποι με… κοκτέϊλ προβλημάτων οι παραγωγοί τριφυλλιών αυτή την περίοδο.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν την τρέχουσα χρονική περίοδο οι παραγωγοί τριφυλλιών ανά την Ελλάδα και ειδικά στις ζώνες που δεν υπάρχει νερό και επαρκής άρδευση.

Εκτός του μεγάλου κόστους για άρδευση μέσω γεωτρήσεων που έχει εκτοξεύσει το γενικότερο κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα το προϊόν, να φθάνει και στον κτηνοτρόφο με τσουχτερές τιμές, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλα θέματα.

Ένα από αυτά και κύριο είναι η μείωση των αποδόσεων σε κιλά λόγω ξηρασίας, αλλά και οι ζημιές από ακρίδες και ποντίκια, ιδίως σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Δυτικής κ.λπ.

Featured Image

Όπως λέει στο Agronewsbomb ο Αποστόλης Εκίζογλου από το χωριό Σοφάδες Καρδίτσας: “το τρίτο χέρι είναι στα 27 λεπτά τιμή στον παραγωγό, αλλά εκτιμώ, πως το τέταρτο χέρι θα πάει στα 30 λεπτά. Στην περιοχή μας μέχρι πρότινος υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τις ακρίδες που τρώνε τα τριφύλλια, ενώ τώρα υπάρχει εξίσου σοβαρό ζήτημα με τα ποντίκια, που επίσης προκαλούν φθορές στα φυτά. Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη ξηρασία, η οποία θα γκρεμίσει τις αποδόσεις. Γενικά πάντως ζήτηση υπάρχει γι’ αυτό είναι καλές οι τιμές”.

Όλα αυτά έχουν φέρει τα τριφύλλια να πιάνουν στο εμπόριο πλέον τα 27 λεπτά το τρίτο χέρι, ενώ το τέταρτο χέρι ποιοτικού προϊόντος, δεν αναμένεται να δίνεται κάτω από 30 λεπτά, όπως καταλήγει ο κ. Εκίζογλου, αφού σε όλα αυτά πρέπει να σκεφτούμε ότι πολλά χωράφια στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα έμειναν εκτός παραγωγής λόγω πλημμυρών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image