Featured Image

Η υπουργός Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, Carmen Crespo, τόνισε στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας, στο πλαίσιο της Επιτροπής Γεωργίας, την εφαρμογή από την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας μιας νέας γραμμής βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό θερμοκηπίων αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Η σύμβουλος Carmen Crespo τόνισε ότι «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτή τη βοήθεια είναι ότι η γεωργική μας παραγωγή σε ηλιακά θερμοκήπια, ειδικά φρούτα και λαχανικά, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενος τη γεωργία ακριβείας με την τεχνολογία 4.0, που αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα, επίσης στη βιωσιμότητα».

Ο Crespo τόνισε ότι «τα θερμοκήπια της Ανδαλουσίας είναι ένα αδιαμφισβήτητο μοντέλο στην τεχνολογία και την αποτελεσματικότητα στη χρήση του νερού και, ως εκ τούτου, η αιχμή του δόρατος της βιωσιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων». Επιπλέον, τόνισε ότι «η ενίσχυση αυτή αντιπροσωπεύει επίσης μια ανακούφιση για τους αγρότες μας σε ένα πλαίσιο υψηλού κόστους παραγωγής, ξηρασίας και πληθωρισμού».

Featured Image

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας, Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Χούντας της Ανδαλουσίας ανέφερε ότι «η ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων γίνεται πάντα αποδεκτή από τους παραγωγούς της Ανδαλουσίας» και κατέστησε σαφές ότι «έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα» συμβάλλοντας στην ο κλάδος συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην καινοτομία.

Το Υπουργείο Γεωργίας έχει προηγουμένως χορηγήσει άλλες γραμμές ενίσχυσης για τον εκσυγχρονισμό θερμοκηπίων αξίας 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωφελήθηκαν σχεδόν εκατό γεωργικές εκμεταλλεύσεις με θερμοκήπια, ως σαφές παράδειγμα της σημασίας και των οφελών που συνεπάγεται η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Αυτά τα έργα έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια επένδυση 25,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ύπαιθρο της Ανδαλουσίας.

Πηγή: hortoinfo