Οι διαμαρτυρίες των αγροτών κατά της αγροτικής πολιτικής οδήγησαν στις πρώτες αναταραχές στη Γερμανία το πρωί της Δευτέρας.

Διαμαρτυρίες γίνονται κατά της μείωσης των επιδοτήσεων για τη γεωργία.

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, για παράδειγμα, αγρότες σε όλη τη χώρα απέκλεισαν τις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων με εκατοντάδες τρακτέρ.

Υποστηρίχθηκαν από εταιρείες μεταφορών που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των διοδίων στα φορτηγά . Στην περιοχή Cloppenburg στη βορειοδυτική Κάτω Σαξονία, ένας ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος αποκλείστηκε από 40 οχήματα.

Featured Image

Αποκλεισμοί γύρω από τη Δρέσδη

Στη Σαξονία, σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένες είσοδοι αυτοκινητοδρόμων στην περιοχή της Δρέσδης ήταν άχρηστες. Υπάρχουν συναντήσεις στους αυτοκινητόδρομους Α4, Α13, Α14 και Α17. Η κατάσταση στο Βερολίνο ήταν αρχικά ήρεμη νωρίς το πρωί. Τα πρώτα τρακτέρ στέκονταν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου από το βράδυ της Κυριακής.

Ο σύλλογος αγροτών ζήτησε μια εβδομάδα δράσης για να διαδηλωθούν κατά της κατάργησης των επιδοτήσεων για τον κλάδο. Το κύριο ζήτημα είναι η φορολογική ελάφρυνση για το αγροτικό ντίζελ . Η μερική απόσυρση των σχεδίων λιτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν είναι αρκετή για την ένωση.

Featured Image