Αναδρομικές αποζημιώσεις αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της προστασίας που παρέχει το κράτος στους αγρότες σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η οποία θα έχει και αναδρομική ισχύ. Συγκεκριμένα, οι διατάξεις που υπερψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής στις 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επεκτείνουν την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Featured Image

Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε τη σημασία αυτών των διατάξεων για τους αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συχνά ζημιές στην παραγωγή και τις εγκαταστάσεις τους λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Η αλλαγή αυτή προβλέπει αναδρομική κάλυψη από την 1η Ιανουαρίου 2022, διευκολύνοντας την αποζημίωση των αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών και των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που έχουν πληγεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Επιπλέον, ο βουλευτής σημείωσε ότι η επέκταση της προκαταβολής αποζημίωσης στους μη επαγγελματίες αγρότες είναι δίκαιη, δεδομένων των πιέσεων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω των καταστροφών από την κλιματική κρίση.

Featured Image