Ένας παραγωγός απευθύνεται στο Agronewsbomb, για το καυτό θέμα των ημερών.

Διαβάζω εδώ και μέρες τα διάφορα μηνύματα σχετικά με τα μεροκάματα για τις ελιές και απορώ τι προσπαθούν όλοι να αποδείξουν είτε είναι παραγωγοί , είτε είναι εργάτες , είτε είναι καταναλωτές.

Καταρχήν γίνεται πολύ μεγάλο θέμα μόνο για το λάδι . Δεν βλέπω το ίδιο ενδιαφέρον για τα καύσιμα , για τον ΕΝΦΙΑ , για τις ΔΕΚΟ κλπ , που φορτώθηκαν μόνιμα στο σβέρκο μας και μας έχουν γονατίσει. Αλλά για να πάω στο συγκεκριμένο θέμα όλες οι εργασίες έχουν κάποιες σταθερές όσον αφορά την αποζημίωσή τους. Η αξία της εργασίας δεν αλλάζει δραματικά από χρονιά σε χρονιά , και δεν μπορεί να εξαρτάται από το κέρδος των εργοδοτών . Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει υπέρογκους μισθούς αν έχει μεγαλύτερο κέρδος, όπως δεν πληρώνει και τους μισούς μισθούς όταν μπαίνει μέσα.

Featured Image

Συμπέρασμα: Οι εργάτες αν δεν τους συμφέρει να πάνε για ελιές με 40-50 € ας βρουν άλλες δουλειές να κάνουν. Εγώ είμαι Δημόσιος Υπάλληλος με 27 χρόνια προϋπηρεσία , Προϊστάμενος και Πτυχιούχος Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και παίρνω καθαρά 45 € την ημέρα. Συγχρόνως είμαι και αγρότης ειδικού καθεστώτος και δεν με εκμεταλλεύεται κανένας. Αν δεν βρω λογικά μεροκάματα μαζεύω και μόνος μου ελιές και πάνε όλα στην τσέπη μου. Ας σκεφτούν όλοι τι θέλουν και ας πράξουν.

Με εκτίμηση

Featured Image