Στη βουλή φέρνει ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, το θέμα της άμεσης στήριξης των κτηνοτρόφων, εξαιτίας της επιδημίας της πανώλης που έχει πλήξει τη χώρα μας.

Την άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά εξαιτίας της επιδημίας της πανώλης φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων και βοοειδών, οι παραγωγοί γάλακτος και σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις της ΠΕ Ροδόπης.

Επειδή, η εμφάνιση της πανώλης στη χώρα μας οφείλεται στην είσοδο αιγοπροβάτων από άλλες χώρες, χωρίς τη δυνατότητα διενέργειας των απαραίτητων ελέγχων και την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων, εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών και της έλλειψης εποπτείας από την κεντρική κυβέρνηση με αρνητικές συνέπειες τόσο στην κτηνοτροφία όσο και στη δημόσια υγεία.

Featured Image

Επειδή, η άμεση αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων είναι ζωτικής σημασίας για το βιοπορισμό τους και για τη συνοχή της ελληνικής κτηνοτροφίας και τα ποσά που αναλογούν στις απώλειες σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 5016/27-10-2021 δεν καλύπτουν την προβλεπόμενη αξία των ζώων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, πως εμφανίστηκε η πανώλη στη χώρα μας και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να αποζημιωθούν τάχιστα οι συμπολίτες μας που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image