Μεγάλη μείωση παραγωγής σε σχέση και με την περσινή χρονιά αναμένουν ως απόρροια της ανομβρίας, οι ελαιοπαραγωγοί στις Αιγιές Λακωνίας.

Όπως λέει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού που αριθμεί 300 μέλη – αγρότες, κ. Ιωάννης Χατζηχαραλάμπους: “με βάση την ανθοφορία περιμέναμε να έχουμε καλή, χρονιά, όμως η παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας, έχει ξεράνει τα δέντρα και πάμε για μεγάλη καταστροφή και μείωση ελαιοπαραγωγής, άνω του 40% σε σχέση με πέρσι”.

Το χωριό Αιγιές είναι κόντα στο Γύθειο, μια περιοχή που επλήγη και από τις φωτιές του 2021, γράφοντας μεγάλες ζημιές στον όγκο παραγωγής.

Featured Image

Σε σχέση με τις τιμές ο πρόεδρος μας λέει: “πριν 20 ημέρες περίπου δώσαμε ελαιόλαδο με 8,20 μέσω δημοπρασίας. Οι παραγωγοί δεν πουλάνε, αλλά θεωρώ, ότι τώρα που η αγορά έχει ανέβει στα επίπεδα του 8,50 ευρώ, θα φύγουν κάποιες ποσότητες, πιθανώς τον Ιούλιο. Στις αρχές Φεβρουαρίου είχαμε προσφορά για 9,03 ευρώ το κιλό και το Δεκέμβριο 9,48. Τώρα έχουμε ακόμα 60 τόνους. Πριν ένα μήνα περίπου δώσαμε ένα βυτίο με 8,20. Τα δέντρα είναι… χάλια, ιδίως στα ξηρικά χωράφια. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image