Μόνος δρόμος η φυγή στο εξωτερικό μας λέει αγρότης που έχασε τα κτήματά του λόγω Daniel.

Ο Π. Θ. είναι παραγωγός από ένα χωριό της Αγιάς και στις πλημμύρες του Daniel και του Elias είδε τα κτήματά του με ακτινίδια, τα οποία είναι μια πολύ σοβαρή και ακριβή επένδυση να πνίγονται στο νερό και τα δέντρα του, που τα έβαλε ο ίδιος το 2016, όχι πολλά χρόνια πριν δηλαδή, να καταστρέφονται, να ξεραίνονται λόγω του ότι έμειναν στο νερό για μεγάλο διάστημα. Εκτός από τις παραγωγές που έχασε, ζημιώθηκε και ως προς το φυτικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να είναι σε απόγνωση καθώς είχε επενδύσει περί τα 80.000 ευρώ.

“Κάναμε δηλώσεις ζημιάς σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο ΟΣΔΕ. Μας έχουν κάνει έλεγχο πέντε φορές στα κτήματα με τα ακτινίδια. Η ζημιά είναι 100% κι εκτός αυτού έχουμε και απώλειες εξοπλισμού. Τα δέντρα έχουν κοπεί επειδή είχαν ξεραθεί. Αναμένουμε παραγωγή το 2030. Με προτιμολόγια πέριξ των 80.000 ευρώ, έλαβα αποζημίωση μόλις 2.400 ευρώ. Γενικά είμαι σε τραγική κατάσταση και δεν μπορώ να ξοδέψω πλέον ούτε 1 ευρώ για τα περιβόλια. Πλέον, ο μόνος δρόμος είναι να φύγω στο εξωτερικό…”, τονίζει με παράπονο, μιλώντας στο Agronewsbomb.

Featured Image

Σαν τον παραγωγό που μας μίλησε υπάρχουν σαφώς κι άλλοι, οι οποίοι είναι σε απόγνωση και σκέφτονται είτε να αλλάξουν δουλειά, είτε να φύγουν για εργασία στο εξωτερικό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image