Χθες πραγματοποιήθηκε το ραντεβού των κοινοτικών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κανείς -ακόμα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν φαίνεται να μπορεί σήμερα, ενώ βαδίζουμε προς τα μέσα Ιουνίου, να πει με βεβαιότητα πότε θα ανοίξουν οι δηλώσεις – διορθώσεις για το ΟΣΔΕ του 2023 και του 2024, για το οποίο γίνονται από 1ης Απριλίου μόνο online καταχωρήσεις.

Οι πληροφορίες πάντως από τη χθεσινή επαφή με τους κοινοτικούς ελεγκτές αναφέρουν ότι κατά κάποιο τρόπο η επιτροπή δέχθηκε να επιτηρεί τα του οργανισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση, να υπάρξει ένα action plan, για το οποίο όμως απαιτείται και πολιτική απόφαση. Σε αυτό το plan θα αναφέρεται η ανάγκη για ενδυνάμωση του οργανισμού με επιπλέον προσωπικό και αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων.

Featured Image

Οι άνθρωποι του οργανισμού παρουσίασαν χθες τη δική τους εισήγηση – εκδοχή για τα πράγματα. Αυτό που φάνηκε πάντως να τίθεται από τους ευρωπαίους είναι η ανάγκη αποκατάστασης των “σχέσεων” του οργανισμού με περιφερειακές διευθύνσεις ώστε να υπάρχει καλύτερο έλεγχος των φακέλων που στέλνουν και να πληρώνονται σωστά οι επιδοτήσεις.

Κατά τα άλλα, τα σενάρια καταστροφολογίας που διακινούν κάποιοι, δεν ευσταθούν και το πρόγραμμα πληρωμών δεν φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image