Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι στις περιοχές των κρουσμάτων.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, σχετικά με το αιγοπρόβειο γάλα από τις ζώνες όπου υπάρχουν κρούσματα πανώλης μηρυκαστικών.

Χθες έγινε σύσκεψη στη Δεσκάτη Γρεβενών στο δημαρχείο παρουσία Κέλλα και Στρατάκου, όπου επισημάνθηκε σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το γάλα και πως δεν υπάρχει καμιά οδηγία να σταματήσουν οι παραλαβές του από γαλατάδες.

Εντούτοις όπως λέει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, χθες το πρωί κτηνοτρόφοι από τη συγκεκριμένη περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα φέρεται να ειδοποιήθηκαν από γαλατά ότι δεν θα γίνει παραλαβή γάλακτος.

Featured Image

Εν συνεχεία φέρεται ο ίδιος γαλατάς να πήρε πίσω την απόφασή του, καθώς εμφανίστηκε άλλη εταιρεία η οποία προτίθεται λένε οι πληροφορίες να παίρνει το προϊόν.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν έχουν γίνει παραλαβές γάλακτος στις εν λόγω ζώνες, αν και δεν υπάρχει τέτοια οδηγία από το ΥπΑΑΤ.

Οι κτηνοτρόφοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις εξελίξεις με το νέο αυτό εμπόδιο στην παραγωγική διαδικασία να τους φέρνει σε απόγνωση.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image