Κλείδωσε η μέρα πληρωμής της ειδικής βάμβακος.
Την επόμενη Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025, όπως εδώ και αρκετό καιρό πριν, έχει εκτιμήσει το Agronewsbomb, θα πρέπει να αναμένουν οι χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί της χώρας, την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, η οποία θα είναι πέριξ των 70 ευρώ το στρέμμα.
Αυτό αναφέρουν σημερινές πληροφορίες που είναι σε θέση να σας μεταφέρει το Agronewsbomb. Στόχος των επιτελών της Δομοκού και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε άλλωστε ο οργανισμός, ήταν μια πληρωμή της ειδικής του βάμβακος πριν την 25η Μαρτίου. Ωστόσο αυτό μοιάζει δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα καθώς οι εκκρεμότητες είναι αρκετές και δεν φθάνει ο χρόνος.
Υπενθυμίζεται, όπως άλλωστε πρώτο το Agronewsbomb, έγραψε, πως δημοσιεύτηκε στην διαύγεια η απόφαση με την οποία πέφτουν τα πλαφόν για την είσπραξη της ενίσχυσης.
Τα πλαφόν για την πληρωμή της ειδικής βάμβακος
Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Κατά παρέκκλιση, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που αντιμετώπισε η χώρα, για την καλλιεργητική περίοδο 2024:
Α. οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, εξαιρούνται από την εφαρμογή των όρων επιλεξιμότητας των σημείων γ και δ της παρ. 6 του άρθρου 2 και παρ. 2 του άρθρου 3 της υπ’ αριθ. 472/158760/25-5-2023 (ΦΕΚ/Β/3523/2023), για τη χορήγηση της ειδικής ενίσχυσης.
Β. στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Δράμας, Δυτ. Αττικής, Έβρου, Εύβοιας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, και Φλωρίνης η ελάχιστη στρεμματική απόδοση, μειώνεται επιπλέον 30% και ως εκ τούτου ορίζεται με βάση το μέσο όρο της πραγματικής στρεμματικής απόδοσης της πενταετίας 2016-2020 κάθε περιφερειακής ενότητας μειωμένο κατά 51% σύμφωνα με τον πίνακα ΙV ελάχιστης απόδοσης κιλών σύσπορου βαμβακιού ανά στρέμμα του παραρτήματος της παρούσας Απόφασης.».
Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό της Δομοκού, το Agronewsbomb, θα σας το μεταφέρει εγκαίρως, καθώς χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί αγωνιούν για τα χρήματα αυτά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι “μπήκαν μέσα” πέρσι λόγω αποδόσεων και τιμών.
Newsroom Agronewsbomb