Στον καθορισμό του πλαισίου εφαρμογής της παρέμβασης Π3-70-1.5 “Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων” του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι – Κριτήρια επιλεξιμότητας

Α. Δικαιούχοι της παρέμβασης είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω ζώα:

α. ανήκουν στις φυλές που αποτυπώνονται στον πίνακα του άρθρου 5 της παρούσας,

β. εκτρέφονται στις περιοχές παρέμβασης της χώρας του άρθρου 5 της παρούσας και

γ. είναι εγγεγραμμένα στο γενεαλογικό βιβλίο της φυλής που ανήκουν.

Featured Image

Τα παραπάνω κριτήρια επιλεξιμότητας πρέπει να συντρέχουν σε επίπεδο φυλής, τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσμευσης.

Β. Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας απόφασης, ακόμη κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου Α του παρόντος άρθρου, οι ακόλουθες κατηγορίες υποψηφίων:
α. διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους υπάρχει σε ισχύ απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα (10) έτη.
β. Υποψήφιοι των οποίων το ζωικό κεφάλαιο είναι ενταγμένο σε άλλο πρόγραμμα ή παρέμβαση, ασύμβατη με την παρέμβαση Π3-70-1.5 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του ΣΣ ΚΑΠ, σύμφωνα με την αριθ. 1606/09-06-2023 ΥΑ (Β΄ 3778), όπως ισχύει.

Δείτε την απόφαση ολόκληρη

https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9E%CE%A3%CE%9F4653%CE%A0%CE%93-54%CE%A8?inline=true

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image